Aktualitások

HÁZHOZ MENŐ SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS BEVEZETÉSE

  • date
  • 2015-12-07

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Kocs Tisztelt Lakosságát, hogy 2016. év januárjától bevezetjük községükben a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Az eddigiekben megszokott heti rendszeres háztartási vegyes hulladékszállítás mellett, ezen időponttól kezdődően negyedévente egy-egy alkalommal külön-külön zsákokba gyűjtve szállítjuk el Önöktől.

egyik héten a papírt, másik héten a műanyag hulladékot.

A házhoz menő gyűjtés pontos időpontjait jelen tájékoztató levelünk hátoldalán találja meg.

A tájékoztató levél mellett az első gyűjtést megelőzően eljuttatjuk Önökhöz a gyűjtéshez szükséges zsákokat, a papír gyűjtésére 3 db 100 literes kék színű zsákot, a műanyag és fém italos doboz gyűjtésére pedig 3 db 100 literes sárga színű zsákot.

A későbbiek során a felhasznált zsákokkal megegyező darabszámú és színű zsákot helyezünk el a gyűjtéssel egyidejűleg, mint amennyit az Ön ingatlanától az adott napon elszállítunk.

Amennyiben több papír vagy műanyag hulladék keletkezik a háztartásban, és azt átlátszó zsákban a meghirdetett gyűjtési napokon az erre rendszeresített zsákok mellé kihelyezik, a szolgáltató azt is elszállítja.

Papírhulladék gyűjtése: kék színű zsákban történik, melybe maximum 25 kg papír helyezhető el.

A kék színű zsákokba újságpapír, prospektus és egyéb csomagolópapír, valamint kartonpapír gyűjthető.

Az elkülönítetten gyűjtött papír csomagolási hulladék nem lehet olajos, zsíros vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett!

Műanyaghulladék és fém italos doboz gyűjtése: sárga színű zsákban történik, melybe maximum 20 kg műanyaghulladék helyezhető el.

A sárga színű zsákokba

üdítős, ásványvizes PÉT palackok, kozmetikai és tisztítószeres flakonok,

  • tejes, illetve gyümölcsleves dobozok (többrétegű csomagolóanyagok),
  • fóliák, bevásárló szatyrok, zacskók gyűjthetők.
  • fém italos doboz

A műanyag palackokat, flakonokat, többrétegű csomagolóanyagokat laposra taposva, kupakot visszatekerve, tisztán szíveskedjenek a gyűjtőzsákba helyezni, annak érdekében, hogy minél több férjen bele.

A műanyag hulladékok esetében különösen fontos, hogy csak tisztított hulladék kerüljön a zsákokba, mivel az újrahasznosítás csak ebben az esetben lehetséges. A tisztítószeres flakonokat, az üdítős palackokat, a tejes és joghurtos dobozokat, valamint az egyéb műanyag hulladékot is csak tisztára mosva szabad a zsákokba helyezni.

Kérjük Önöket, hogy az újrahasznosítható anyagokat a jelzett szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek az ingatlanjaik elé kihelyezni.

Kérjük továbbá, hogy a kék illetve sárga gyűjtőzsákokba csak a fent felsorolt anyagokat szíveskedjenek elhelyezni. A kommunális hulladék ezekbe a zsákokba nem helyezhető (amennyiben kommunális hulladékot tartalmaz, nem szállítjuk el), azt változatlan módon és a már megszokott időben szállítjuk el.

Ügyfélszolgálatunk a 34/600-700 telefonszámon bármilyen kérdésben az Önök rendelkezésére áll.

A papírhulladék gyűjtése 2016-ban az alábbi napokon történik:

2016.02.18.

2016.05.19.

2016.08.18.

2016.11.24.

A műanyaghulladék és fém italos doboz gyűjtése 2016-ban az alábbi napokon történik:

2016.02.25.

2016.05.26.

2016.08.25. 2016.12.01.

Köszönjük együttműködését, tegyünk együtt a tisztább környezetért!

Szechenyi 2022